Festivalul International Etno Fair-Play Balkan Rural Sport   Editia I -2003 Brebu- Prahova- Romania


Festivalul International Etno Fair-Play Balkan Rural Sport- Brebu, Prahova, Romania

  A fost primul eveniment de acest gen organizat in Romania, la Brebu, datorita succesului Festivalurilor Sportului Si Culturii locale (debut 1997) anuale...A fost patronat de Comitetul Olimpic International (CIO)- Comisia Sportul Pentru Toti!

  De asemenea s-au implicat in organizarea acestui eveniment Consiliul Judetean Prahova, Directia pentru Sport a Judetului Prahova, Primaria Comunei Brebu, Primaria Campina, Fundatia pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" Brebu, Federatia Romana Sportul Pentru Toti, Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti, Comisia Nationala pentru Promovarea Tolerantei si Fair-Play- ului prin Sport, Societatea Romana de Radiodifuziune (sa nu uitam ca Dl.Seuleanu este fiul unei renumite familii deinvatatori brebeni), Agentia Nationala pentru Sport, Comitetul Olimpic Roman!!!

  Au avut loc pe bazele sportive existente (sala de sport, baza sportiva a Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", stadionul comunal, pe strada principala) jocuri si sporturi specifice tarilor balcanice, zonelor cultural- traditionale si a etniilor din Romania (albanezi, bulgari, germani, greci, italieni, maghiari, polonezi, rromi, sarbi, tatari, turci).

  Intrecerile intre echipe s-au desfasurat in componenta mixta din punct de vedere etnic. La  probele individuale s-a concurat pe tari.

  Au fost peste 200 de participanti efectiv...

  La Caminul Cultural, la Casa Domneasca ,,Matei Basarab" au fost spectacole artistice: dans, cantec, port traditional specific etniilor prezente ce au atras un public extrem de numeros, putand spune ca ,,nu mai aveai loc sa arunci un ac"...


Programul original (extins) al Festivalului

Coperta

Pagina 1

Pagina 2

Pagina 3

Pagina 4

Pagina 5

Pagina 6


Ecusoanele de participant si placheta acordata la Festival

Ecuson- Din pacate, desi au confirmat prezenta, dintre cele 6 tari doar Romania, Bulgaria si (la vremea aceea) Serbia & Muntenegru s-au prezentat...

Placheta de participant


Tabelul oficial al celor 237 de sportivi participanti

Pagina 1

Pagina 2

Pagina 3

Pagina 4

Pagina 5Amintire de participant...

  Pozitia 209 in Tabelul Nominal al participantilor il mentioneaza pe un anume Dragan Horia- 33 ani, brebean concurent si castigator la tenis de masa. Am mai participat la cateva festivaluri, incepand cu 1997, dar nu la toate desi as fi vrut. Anul 2003 mi-a intiparit in memorie o manifestatie de o amploare si frumusete deosebite!

  Deh...Eram tanar, beneficiam de pregatirea fizica de la locul de munca si eram sanatos...pe vremea aceea.Sponsorii oficiali

De remarcat cei doi sponsori brebeni: Lemet si ILFOREST, precum si Banca Transilvania sucursala Campina (condusa tot de un brebean cu suflet)!


Partea cultural-artistica in cateva imagini

(fotografii din arhiva personala)

Partea sportiva si demonstratiile: nu am reusit sa mai gasesc ceva...Fotografii sau clipuri video

  Din pacate nu mai am in arhiva personala imagini, care oricum erau putine.

  Fiind implicat atat ca sportiv (tenis de masa) cat si ca ,,om de legatura" intre prof. Neculai Dragan si ceilalti organizatori nu am avut timp suficient sa mai fac si fotografii...

  Poate in arhiva salii de sport sa se mai fi pastrat ceva sau ceilalti participanti si organizatori sa aiba ceva de atunci.

  Adresez rugamintea de a-mi fi furnizate celor care mai au pastrat ceva...fotografii de atunci, celui care a filmat desfasurarea spectacolului cultural- sportiv. Chiar va rog, folositi adresa de email dragan_horia@yahoo.com ! Ar fi pacat sa nu gasim nimic, pentru ca a fost ceva cu totul si cu totul deosebit! Multumesc!


©2018- 2020 Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.