,,Festivalul International Etni Fair-Play" Valenii de Munte- 2005


Festivalul International Etni Fair-Play -2005

  Dupa succesul inregistrat la Brebu in anul 2003, acest festival international de la Valenii de Munte din anul 2005, initiat tot de F.R.S.P.T, a fost a doua manifestare de acest gen din Romania. El s-a desfasurat sub patronajul Federatiei Internationale Sportul pentru Toti si cu sprijinul Comitetului Olimpic International- Solidaritatea Olimpica, probabil si primarie si consiliul judetean nu cunosc exact.

  Datorita sportului de masa bine reprezentat in acea perioada si a activitatilor sportive scolare din Brebu se primeste o invitatie de a participa la acest festival international cu sportivi, acrobatii (din alta generatie) celebrului numar intitulat ,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige" despre care am mai mentionat ca este unic pe tara si un ansamblu folcloric. Dl. prof. Neculai Dragan conduce delegatia. Despre acest moment in timp a relatat si revista scolii din Brebu- ,,Rezonante", articol deja publicat pe site.

  Nu am participat, nu stiu care au fost conditiile dar Brebu a luat Premiul Special al Juriului pentru programul ,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige". Cateva imagini am gasit, dar ori fotograful ori iluminarea salii dau ca rezultat o calitate extrem de slaba a imaginilor. Dar decat deloc sunt bune si acestea, fotografii pe care le puteti vedea mai jos.

  In prezent, la Valenii de Munte se mai organizeaza intreceri sportive de masa cu ocazia zilei orasului, pe 9 mai, alaturi de alocuțiuni, depuneri de flori, versuri și cântece patriotice, muzică de fanfara, spectacole, simpozioane, expoziții, dans etc. De asemenea se organizeaza si un festival folcloric județean, cu participare națională și internațională, pe 15 august.

  Ca si la noi, (Festivalul Dulcetii), s-a trecut la Valenii de Munte si la aspecte comerciale locale prin al lor Festival al Tuicii...Sursele- Wikipedia si ,,ziarevaleniidemunte.wordpress.com"- Serbarile Toamnei si Festivalul Tuicii.

  Deh...E bun si comertul, aduce bani in bugetul local si in buzunarele participantilor...pe cand la sport decat aspiri si transpiri pentru o diploma, un loc pe podium si un trofeu!

 


Manifestare culturala- Familia Dilimot din Pietriceaua

Sedinta tehnica a noii echipe de ,,artisti-acrobati"!

Castigatorii Premiului Special al Juriului

,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige"- unic pe tara!

,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige"- unic pe tara!

,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige"- unic pe tara!

,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige"- unic pe tara!

,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige"- unic pe tara!


©2018- 2020 Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.