Atletism

Brebeanca noastra!

-Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk-

  ,,La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie.

 Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră. Ioana Plăvan, care luna viitoare va împlini 21 de ani, este rezervă în proba de aruncarea suliței, probă în care deține titlurile de campioană internațională a României și campioană națională la tineret, ambele câștigate în ultimele două săptămâni, la Cluj-Napoca, respectiv Pitești. Chiar dacă nu mai este legitimată la un club câmpinean, eleva lui Nicolae Pavel reprezintă Câmpina la această competiție de mare importanță la nivel continental.

  Jocurile Europene se află la a doua ediție, dar prima într-un nou format pentru atletism. Probele de atletism sunt șapte individuale: patru la feminin - 100m, 100m garduri, săritura în lungime, aruncarea suliței; și trei la masculin - 100m, 110m garduri, săritura în înălțime, la care se mai adaugă două ștafete de 4x400 mixt și ștafetă hunt mixt 200m, 400m 600 m și 800m. Cei 123 de sportivi care vor reprezenta România la Minsk vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline - atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică artistică, aerobică și ritmică, judo, caiac-canoe, lupte feminin, libere și greco-romane, karate, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele care vor fi obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

  La Jocurile Europene de Minsk, capitala Belarus, vor participa 4.022 de sportivi din 50 de țări, care se vor întrece în 15 discipline sportive.

 La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în Azerbaidjan, în anul 2015, echipa olimpică a României a cucerit 12 medalii - trei de aur, cinci de argint, patru de bronz."

Sursa: Campina TV 17.06.2019

Fotografiile postate au acordul sportivei.

 

Sporturi de iarna


Ministerul Tineretului și Sportului-România- 26.01.2019

 ,, Felicitări sportivilor români care evoluează cu succes în acest sfârșit de săptămână pe pârtiile din Elveția, Letonia și Germania!

  Medaliile obținute îmbogățesc palmaresul sportivilor români de la bob și sanie.

  În cadrul competițiilor programate la seniori bob masculin suntem dublu medaliați cu bronz, prin echipajul de bob 2 persoane în etapa de Cupa Europei de la Sigulda și în clasamentul general al IBSF. Pilotul Mihai Tentea, alături de echipaj, și-a revendicat al doilea titlu, campioni europeni U 23 în proba de bob 2 persoane, după cel obținut săptămâna trecută la bob 4 persoane, în Austria, la Innsbruck-Igls.

  La Campionatele Mondiale de sanie, care se desfășoară la Winterberg, Germania, echipajul de sanie dublu, format din Marian Gîtlan și Flavius Crăciun a adus medalia de bronz, obținută la categoria de vârstă U 23.

 

  FELICITARI SPORTIVILOR BREBENI !!!

-Marian Gîtlan

-Flavius Crăciun

-Vlad Teodora Andreea

  Nu stiu voi la ce visati, dar eu ma gandesc numai la o medalie olimpica obtinuta de un brebean!

Rezultate

  Campionat European U 23 bob 2 persoane masculin – medalie de aur

1. ROU, Tentea Mihai – Daroczi Ciprian, 1:39.98

2. LAT, Babris Helvijs – Nemme Edgars, 1:40.79

3. LAT, Kaufmanis Davis – Pirogs Edgars, 1:42.38

Cupa Mondială seniori bob 2 persoane feminin – locul 6

1.USA, Meyers Taylor Elana / Gibbs Lauren , 2:16.11 2. GER, Schneider Stephanie / Gericke Lisa Sophie , 2:16.71 3. GER, Jamanka Mariama / Bertels Franziska , 2:16.87

6. ROU, Grecu Andreea / Vlad Teodora Andreea , 2:17.33

Cupa Europei seniori bob 2 persoane masculin - medalie de bronz

1. GER, Hafer Christoph - Hammers Christian , 49.74

2. Berzins Ralfs / Springis Davis , 49.80

3. ROU, Tentea Mihai – Daroczi Ciprian, 49.82

Campionat Mondial U 23 sanie dublu - medalie de bronz

1. RUS, Kashkin Vsevolo – Korshunov Konstantin, 1:27.718

2. ITA, Nagler Ivan - Malleier Fabian, 1:27.898

3. ROU, Marian Gîtlan – Flavius Crăciun, 1:29.763

Clasament general Cupa Europei bob 2 persoane masculin - medalie de bronz

1. GER, Oelsner Richard (Junior) 774 pct

2. SUI, Friedli Simon 746 pct

3. ROU, Mihai Tentea (Junior) 690 pct"

© October.05.2018- 2019 Horia Dragan. All rights reserved.