Festivalul Sportului si Culturii Brebu- 2002

Despre festival

  Din pacate a fost o editie la care nu am putut fi prezent, nu imi amintesc sa fi fost prezenta sora mea, iar mama este destul de in varsta si nu isi mai aminteste. Daca as fi putut sa o gasesc pe Doamna Profesor Mirela Dumitrache (membru in staff-ul fiecarei manifestari) sau sa discut cu domnul primar din acea perioada in mod sigur as fi putut sa va si prezint date concrete despre actiune: numar de participanti, sponsori, etc.

  Din fericire, insa, va pot prezenta cateva imagini de la competitiile sportive. Fotografiile mi-au fost trimise pe email-ul pus la dispozitie in pagina Contact de catre un participant la festival care a dorit sa ramana anonim, departe fizic de Brebu, dar cu sufletul mereu aproape! 

  Datorita dansului aceasta manifestare sportiva de masa nu va fi uitata!

  Veti rememora sporturi precum crosul pe sosea, fotbalul (pe stadionul comunal), tenis de masa, dar si demonstratii de badminton facute de jucatori profesionisti sau deja celebrul numar de gimnastica unic pe tara ,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige" conceput de prof. Dragan si executat de generatii intregi de elevi sau fosti elevi.

  Sa nu uitam si publicul, din imagini reiesind bucuria participarii, efortul, dar si reunirea pentru scurt timp a unor prieteni pe care viata i-a dus pe cai separate.

  In fotografii am remarcat prezenta doamnei Aurelia Suciu, acelasi om indragostit de sport si de brebeni, la aceea vreme Secretar General al F.R.S.P.T, precum si profesori de sport din cadrul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Prahova, domnul profesor Catalin Ionescu (probabil primarul din acea perioada, nu imi amintesc) si domnul Jean Stambolgiu Director Adjunct al directiei sus mentionate. Pot specula doar ca s-a vrut a fi o continuare a traditiei, dar in acelasi timp si o repetitie generala pentru urmatoarea actiune de anul viitor: ,,Festivalul International Etno Fair- Play Balkan Rural Sport"- 11-14 septembrie 2003, cea mai grandioasa actiune de sport si cultura din istoria Festivalurilor Sportului si Culturii Brebu! 

   Va reamintesc ca tot ceea ce veti vedea in sala de sport sau baza sportiva nu mai este asa cum stiati! 

 

 

Despre festival si nu numai...

  Imaginile pe care le veti vedea reflecta un Brebu asa cum nu mai arata acum, ma refer la infrastructura. Sincer, pe mine nu ma prea intereseaza cum arata. Probabil asa erau vremurile atunci, grele, iar bugetul primariei probabil ca era mic. Pentru unii nu conteaza aspectul material, palpabil, care sa aduca renume comunei asa cum s-a exprimat peste ani o persoana razbunatoare, materialista si dictatoriala ajunsa intr-o functie publica si careia nu ii pasa, sau nu constientizeaza faptul ca exista in fiecare om si o latura spirituala care nu trebuie uitata sau neglijata: istoria comunei, biserica, sportul, distractia tinerilor (in anul 2019 inca nu exista o discoteca sau o cafenea unde sa isi petreaca weekend-ul).

  Pe fostele glorii (literare, sportive, artistice, economice) ale comunei care nu pot reactiona acum pentru ca sunt in ceruri, le asigur ca inca sunt oameni in viata care nu au uitat ca ele au pus Brebu pe harta tarii!!! Inca exista tineri sportivi brebeni de inalta performanta si de nivel european sau mondial carora le sunt publicate victoriile, dar si originea brebeana. Ei continua traditia! Nu tot trece prin stomac sau pe drumuri si trotuare asfaltate, parcuri cu o arhitectura intalnita mai peste tot, etc...

  Inchei aceasta parte subiectiva aducandu-va aminte ca ,,Miscarea este viata, iar viata este miscare!".

    Va reamintesc ca tot ceea ce veti vedea in sala de sport ,,Prof. Neculai Dragan" nu mai exista, sala este scoasa din circuitul de invatamant de ani buni , nu-i mai poarta numele, iar statuia a fost demolata in vara anului 2018, dupa 10 ani de la inaugurare!

  Intrebati-va dumneavoastra pe cine deranja bustul si oare de ce nu s-au facut investitii pentru intretinerea salii atatia ani! Cum bine zicea pe Facebook intr-un comentariu o doamna: ,,Oare cate cereri de finantare din partea directorului Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", domnul profesor Codarcea Viorel catre domnul primar Dr.Ing.Col(r) M.AP.N & M.A.I Ungureanu Adrian au fost facute, sau catre Ministerul Educatiei Nationale ori sponsori si refuzate?!?"

 

 


Vizionare placuta!

Prof.Dragan, Dl.Stambolgiu si Dna. Suciu pregatind startul intrecerii de cros pe sosea

Fosta glorie a atletismului brebean, membru al Centrului Atletic Brebu, dupa multi ani la start!

Sosirea alergatorilor

Sosirea alergatorilor- probabil castigatorul...

Deh, ce sa-i faci...Varsta isi spune cuvantul asupra unui campion!

O parte a staff-ului gandind si discutand...

...Prof. Dragan: la concursul de tenis de masa!!!

,,Artistii" de la cilindri si catalige- generatii amestecate.

Badminton

Fotbal in toata regula: arbitri, tricouri, etc...

Spectatori

Jucator de badminton

Tenis de masa, probabil sora mea...pacat de ratarea momentului.

Tenis de masa

Tenis de masa

Badminton

Badminton

O fotografie cat 1 000 de cuvinte!!!

Badminton

Badminton


©2018- 2020 Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.