Brebu- Prahova- Romania- E.U

Cui te adresezi, cine te astepti sa iti furnizeze un raspuns si cine si mai ales cum iti raspunde...

Romania anului 2019: D.R.P-ul Guvernului asigura niste petenti ca vor primi raspuns de la autoritatile centrale...


UPDATE  21.08.2019


Institutia Prefectului- Judetul Prahova imi transmite sec raspunsurile formulate de catre Primaria Comunei Brebu si de catre Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" din comuna Brebu.

Atat, fara nimic in plus, un punct de vedere propriu, nici macar adresa de email nu au fost in stare sa o transcrie corect!

Cum spuneam, corb la corb nu-si scoate ochii!!!

Madalina Lupea, ati cerut lamuriri de la nivel local, dar de ce nu ati venit sa vedeti si sa controlati personal, doamna prefect? Va e frica sa nu cumva sa aiba dreptate cei 252 de ,,tendentiosi" care induc in eroare Guvernul Romaniei?!? Au avut! Dar nu ati venit decat in octombrie 2020, la Campina sa impartiti pliante si sa cersiti votul pentru candidatura dvs. la un loc ,,caldut" In Parlament din partea partidului Pro...Va plac fotoliile, gata, am inteles!

Domnule primar, raspundeti la obiect! ,,Alte aspecte semnalate de domnul Dragan Horia Florin" necesitau punctul de vedere al directorului scolii? Statuia demolata dupa 10 ani intra la categoria ,,alte aspecte"? Nici macar nu ati dorit sa scrieti cuvantul ,,statuie"! Sau sa semnati documentul !!! Cum sa-l semnati daca ati fost viceprimar in anul 2008? Ati ,,corectat" situatia in 2018 ca primar. Poate o mai ,,reperati" si in mandatul inceput in toamna lui 2020! Dumneavoastra ati spus ca nu lasati nimic ,,nerezolvat"!

Punctul de vedere al directorului scolii, domnul Codarcea Viorel este redat si mai jos, asa ca nu imi mai pierd timpul sa comentez asa un raspuns oficial. Sa va fie rusine, domnule director! Sau poate ca sunteti bolnav si aveti pierderi de memorie. Se intampla des in profesia dumneavoastra, varsta, etc. Totusi 10 ani... Uite ca am avut gura aurita si v-ati pricopsit cu controlul de la I.S.J Prahova in primavara anului 2020. Ati fost demis. Am avut dreptate?Romania noastra cea de toate zilele

  Totul e la fel ca pe vremuri...

  În Biblie Isus e plimbat de la Ana la Caiafa, iar Pilat din Pont se spală pe mâini. Acum până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Corb la corb nu-și scoate ochii!!!

  La fel și soarta problemelor semnalate de 252 de oameni din comuna Brebu Prahova. Ceri ceva, de bună credință și în baza Legii Nr. 422 din 18 iulie 2001 privind protejarea monumentelor istorice(cu modificarile si completarile aduse ulterior) și primești răspunsuri interesante conform Legii 120/2006 Art. 2 și Art. 3. De asemenea ți se explică și ceea ce nu ai cerut în petiție, în același timp ești făcut mincinos și tendențios.

  Unde este libertatea de exprimare? Văd cum criticile constructive ale cetățenilor sunt interpretate drept răuvoitoare și tendențioase, iar eu aș fi capul răutăților!

  Am aflat cu bucurie despre planurile de reabilitare a sălii de sport, chiar dacă nu va mai purta numele tatălui meu. Această sală, legal sau nu, chiar i-a purtat numele cel puțin câțiva ani! Pot confirma vecinii de vis-a-vis de sala si cateva generatii de elevi ai d-nei profesor Mirela Dumitrache. Moral ma simt lezat, dar importanți sunt elevii, care pot face sport și într-o sală fără nume. Numai ca timp de doi ani nu au facut deloc!

  În ceea ce privește statuia autoritățile locale și județene (pe linie de sport), profesori din vechea garda, precum și actualul director al școlii au fost prezente la dezvelirea ei în anul 2008 in fata a sute de oameni. Domnul director al școlii chiar a ținut o cuvântare elogioasă, în care explica meritele profesorului Neculai Drăgan în domeniile culturale și sportive și motivul ridicării acestei statui: recunoașterea de către comunitate a muncii pasionate depuse atât pentru sportul școlar de performanță (Centrele Atletice: 1969-1972; 1992-1998), sau de masă- Festivalurile Sportului și Culturii Brebu 1997-2004, cât și pentru activitățile culturale de răsunet din perioada cât a deținut funcția de director al Căminului Cultural, organizând la Casa Domnească seri de neuitat cu mari artiști sau mai recent ca secretar al Fundatiei pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab"- Taberele de creatie ,,Virgil Mihaiescu" cu debut in anul 2001 (pentru conformitate cititi aici); potrivit D-lui Florin Șinca, Cetățean de Onoare al comunei Brebu, omul Neculai Dragan a fost ,,un truditor pentru cunoașterea și afirmarea Brebului "- autograf din anul 2004- ,,Cartea satului meu- Pietriceaua"!!!

  Nici nu concep contextul sugerat de același director al școlii că momentul din anul 2008 a fost folosit de nu știm cine, tata era mort de doi ani, pentru campania electorală. A cui??? Si cum ar fi facut un mort campanie cuiva? Tata a ajutat la alegerea catorva primari, dar era viu, oameni buni! Familia mea nu a făcut și nu face politică și nici nu putem fi manipulați în acest sens și nici nu am fost vreodată, tata fiind singurul care a făcut și politică în interesul brebenilor. Atat pana in 1984 cat si dupa 1990!

  Am fost cel care a fotografiat! Nu uit ce am auzit atunci! Si nici altii! Poate numai cei care nu mai vor sa recunoască! Crede cineva că acest director își va da ,,demisia de onoare" din funcția de care ține cu dinții? Acum, pe bune, când a spus adevărul: în 2008 sau în iulie 2019? Cum a ,,ținut în stâna cu câini" pe care o păstorește de atâția ani, așa cum s-a exprimat în iunie 2019, în mod ilegal o statuie timp de 10 ani?!? De ce nu a făcut demersurile necesare pentru intrarea în legalitate?!? De ce, conform fișei postului, nu a reușit să întrețină sala de sport?!? Eu și cei care au mai rămas din familia Drăgan am muncit efectiv la întreținerea acestei baze sportive, alături de mulți alții ani la rând!!! Dacă după moartea tatei, după cum zice dl. director în ultimii 15 ani nu am mai muncit, ne cerem scuze! Am mai lăsat și pe alții să se afirme. După cum arată sala de sport și baza sportivă acum nu cred că mai este cazul să dezvolt ideea...

  Legal, as fi dispus să accept explicațiile din răspunsurile primite de la Autoritățile Locale, deși nu acestora m-am adresat în petiție, ci Primului Ministru.

  Ce nu înțeleg este cum a ,,supraviețuit" statuia în mod ilegal timp de 10 ani!!! Nu stiu daca asta intra sub incidenta vreunui articol de lege, dar a fost vazuta de multa lume, inclusiv din afara comunei, zi de zi, 10 ani! Unii vizitatori sositi in Brebu cu ocazia Festivalului Dulcetii chiar au si fotografiat-o, probabil apreciind comunitatea care a facut o reverenta in fata memoriei si actiunilor profesorului Neculai Dragan...Timp de 10 ani toate controalele si paza sectiei de votare din incinta scolii au constatat prezenta statuii! Un chestor de Politie imi spune ca a vazut bustul si ma intreaba despre tata!!! Poate si cei 21 de ambasadori in Romania atunci cand au vizitat Brebu si Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab"! Nu a deranjat pe nimeni.

  Dintr-o dată băgăm buldozerul și trimitem la groapa de gunoi a istoriei recente ceea ce s-a considerat bun și s-a făcut în anul 2008 de către Autoritățile Locale de atunci?

  As vrea un răspuns la aceste întrebări: cine a dat ordinul, cine l-a executat cu nume si prenume! Ca sa stiu cui multumesc. De ce multumesc?!? Pentru ca mi-au reamintit ca traiesc in Romania, tara tuturor posibilitatilor!

  Nu sunt de acord cu asemenea politică distructivă, dar părerea mea și a altor 252 de oameni văd că nu contează!

  Tata a fost omul care nu s-a întrebat ce poate face Brebu pentru el, ci invers, ce poate face el pentru comunitate! Si a facut multe!

  A fost cel care a DUS de acasă și nu cel care a ADUS acasă! Astfel răspund celor care s-au întrebat mereu de ce face ,,Nicușor" Drăgan asta sau ailaltă, are vreun interes?!?  

   Nu a avut niciun interes personal! A fost omul care într-adevăr a sfințit locul- apreciere făcută de Federația Română Sportul pentru Toți și Fundația pentru Cultură Sport Turism ,,Matei Basarab" Brebu.

  Răspunsurile Autorităților Locale actuale, precum și punctul de vedere al directorului școlii vi le prezint ,,ad literam". Nu vă cer decât să le treceți prin filtrul inteligentei, memoriei, bunului simt si conștiinței dumneavoastră.

  Cat priveste pe dl. primar si pe dl. director scolar nu le pot zice decat atat: ,,Sa va dea Dumnezeu sanatate!". Vorba tatei...

  Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și ceilalți semnatari ai petiției! Eu nu ma consider mincinos sau rauvoitor. Cum as fi putut uni 252 de oameni in jurul unei minciuni?!?

  Aștept opiniile dumneavoastră. Poate Primaria si Scoala vor da dovada de intelepciune si macar in ceasul al 12- lea vor reface statuia, in mod legal, pe acelasi amplasament din anul 2008, daca le-o cerem!

  Eu nu voi ma initia nicio petitie sau memoriu catre nimeni.

  Este randul dumneavoastra, al celor ce au constiinta, respect de sine si al valorilor.

  Sa vedem ce poate face comuna Brebu acum, pentru prof. Neculai Dragan si al treilea lui copil -sala de sport!

  Ceea ce a facut el pentru dumneavoastra se mai vede inca si astazi, iar amintirile din vremurile de glorie ale manifestarilor cultural- sportive inca mai sunt prezente...De zic asta? Pentru ca recent fiica doamnei care se ocupa de Caminul Cultural pe vremea cand era tata director a postat ceva foarte frumos pe un grup de Facebook local despre profesorul Neculai Dragan... Multumesc !

  Cum nu inteleg pasivitatea unora, sau rautatea altora nici nu mai ma straduiesc.


Vorba tatei: ,,Eu daca nu pricep ceva de prima data nici nu ma mai chinui!"

Discursul D-lui Director in anul 2008...Regret ca nu am filmat!

Membrii ,,campaniei electorale" din 2008: elevii, cativa parinti, profesorii scolii, fosti sportivi ai Centrelor Atletice, vecini, eu si colegul de serviciu care m-a adus, familia mea, fiica si nepotul meu nu vor uita toata viata, asa de emotionati au fost!

La timpuri noi, tot noi...Adica acelasi Director din anul 2008 a gasit de cuviinta in 2018 sa-l trimita pe Neculai Dragan in banca lui, respectiv pe holul salii de sport unde isi avea biroul...34 de ani nu au fost suficienti! Uite ca altii au considerat ca si pentru dumneavoastra au fost suficienti 15 ani...


Aproape a trecut si anul 2020, in luna octombrie niciuna dintre promisiunile facute in februarie 2020 nu s-a materializat!!!

Haideti sa speram! Varianta cealalta ar fi sa ajungem la disperare...Promisiuni de realizare a ,,blondei fatale"! Atat pe Facebook cat si intr-o H.C.L!

Promisiuni si asigurari ca s-au alocat bani din buget pentru reabilitarea salii de sport a Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab"! Doar pe Facebook, nu am gasit nicio H.C.L pe site-ul dumneavoastra sau nu am vazut-o de mica ce era!

De ce sa nu prezint si opinia ,,opozitiei"? Primaria Brebu a beneficiat de doua screenshot- uri! Acest domn, fost vice- primar isi recunoaste greselile, care poate nu au depins 100% de el! Il felicit pentru curaj si ii transmit salutari doamnei Elvira Bucse Ilioiu fosta atleta de performanta la Rapid Bucuresti!


©2018- 2022 Horia Florin Dragan