Primarul versus ex- directorul scolii ,,Matei Basarab"...

,,Procest" mare!

Dreptul la replica- Dl. Primar Dr. Ing.  Col.(r- M.Ap.N & M.A.I) Ungureanu Adrian - 23. 02. 2020

(Conflict deschis pe Facebook si urmat in instanta de judecata ( portal.just.ro 13.05.2020- vezi pagina Articole presa/ Anul 2020) intre familii de marca!)

SCRISOARE DESCHISĂ DOAMNEI LIVIA CODARCEA- bibliotecara comunei

  ,,Din decembrie 2019 si până în prezent, ați început să faceți o amplă campanie de denigrare a mea personală, în spațiul public, încercând și sperând să induceți în rândul cititorilor dvs. ideea că sunt o persoană care nu iubește cultura, o persoană care interzice oamenilor să vorbească sau să aibă opiniile proprii, o persoană care a luat decizii incorecte față de comunitate sau un om fără principii. Scrieți cu subînțelesuri despre și la persoana mea și creați o imagine de ”alcov” instituției din care faceți parte.

  M-ați subestimat și probabil ați crezut că voi accepta să tac și să nu iau atitudine față de cele pe care le afirmați public, însă datoria față de cei care mi-au dat girul lor și față de familia mea mă obligă să răspund tuturor afirmațiilor denigratoare pe care le-ați avut și le aveți față de mine. Ceea ce ați omis însă, este faptul că sunteți o persoană care are un contract de muncă încheiat cu o instituție publică, pe care încă o conduc, prin votul oamenilor și sunteți obligată la o anumită decență morală, chiar dacă vă convine sau nu!  

  Spre deosebire de dvs., eu nu pretind că sunt altcineva decât sunt în realitate! Sunt om, cu bune și rele, greșelile mi le asum iar din faptele bune și munca mea, îmi fac cartea de vizită! Vă întreb și poate se vor întreba și ”prietenii și susținătorii” dumneavoastră publici sau cei care vă scriu în privat, așa cum singură afirmați, care este adevărata față a dvs. și unde este adevărul. De ce nu spuneți public, doamna Livia Codarcea, că întreaga mascaradă pornită împotriva mea, pleacă de la interesul dvs. personal, legat de faptul că s-a decis mutarea bibliotecii comunale în altă locație, o locație care să aibă toate avizele necesare și nu cum este în prezent când funcționează în școală, fără avizul ministerului de resort (dacă îl aveți poate îl aduceți și la primărie!!!)?

  De ce nu spuneți public că de fapt prea puțin vă interesează de ”actul cultural” când de fapt pe dvs. vă interesează că nu veți mai putea să creați acea confuzie între cele două posturi pe care le dețineți? (normă întreagă la primărie și ½ normă la școală)? Legat de asta, de câte ori ați fost prezentă la ora 7.00 în biblioteca școlii (că doar aveți program de la 7.00 la școală). Să lămurim oamenii și cu programul dvs.: la primărie de luni până vineri de la 8-16, la școală aveți program de luni până joi: 7-7.30 ; 16-19.30 și vineri: 7-7.30; 14.30-18.00 (cel puțin așa este trecut în regulamentul școlii)..

  Din activitățile pe care le promovați intens pe care le-ați făcut în calitate de bibliotecar al comunei și pe care în calitate de bibliotecar al școlii? Personal nu am cunoștință de activitățile dvs. ca bibliotecar al comunei, exclusiv, întrucât în afară de cele pe care le desfășurați cu școala, pentru locuitorii maturi nu am văzut nimic ce ați făcut."

  ,,Mi s-au adus însă la cunoștință activitățile dvs. de distribuitor produse Avon, în timpul serviciului, am cunoștință despre faptul că ați chemat oameni la bibliotecă și ați solicitat împrumuturi financiare, în mod frecvent, inclusiv în rândul colegilor dvs. Ce faceți în privat este treaba dvs., nu mă privește, însă ce faceți la serviciu este și treaba mea! Nu mai amestecați calitatea de ”soție de director” cu cea de ”personal contractual”, dacă sunteți așa de corectă și de cultă precum pretindeți!

  Dacă sunteți un așa mare critic al meu și apreciați că nu sunt om de caracter, de ce cu bună știință ați acceptat ca soțul dvs. și dvs. să mergeți în toate delegațiile în care am fost cu angajații primăriei și consilieri? De ce nu ați refuzat să vă asociați numele și persoana cu mine și atunci când ați beneficiat de privilegiul de a vă reprezenta instituția și comuna, în Polonia, în Macedonia, în Germania, în Moldova? De ce ați acceptat să stați la masă cu mine și familia mea, în propria-mi casă? Atunci nu ați știut, nu v-ați dat seama că nu sunt demn de inteligența, pregătirea și moralitatea dvs.?

  De ce nu ați avut decența să mă priviți în față și să-mi spuneți...nu mergem în delegație, nu facem activități cu primăria, nu vă onorez invitația ca oaspete, pentru că sunteți.... Mă surprinde ”duplicitatea morală” de care dați dovadă atunci când vă asociați cu persoane pe care până mai ieri le numeați ”mimoze” , aceleași persoane care în mod voit ”omiteau” să vă includă în anumite activități, aceleași persoane pe care le considerați ”inculte, din familii de proastă calitate, fără pregătire, aduse în primărie de x, y, z”...Vă amintiți Doamna Codarcea?

  Înainte de a da lecții de moralitate, cred că ar fi bine ca fiecare să privească în ograda lui și să nu mai împroaște cu noroi, transformând oamenii și locul de muncă într-o mahala! Nu puneți în seama mea vorbe pe care nu le-am spus despre oameni și fapte pe care nu le puteți dovedi! Nu am nimic cu nimeni, am cerut doar tuturor să-și facă treaba bine și să fie în slujba celor care îi plătesc ( a cetățenilor)!

  Aveți nemulțumiri legate de deciziile pe care le iau, contestați-le, mergeți în instanță și lăsați văicăreala și denigrarea pe facebook sau pe la colț de stradă” Fiți intelectuală de rară clasă și perfectă, așa cum pretindeți că sunteți!"

Primar, Dr. Ing Adrian Ungureanu

Sursa: Primaria Brebu, postare Facebook 23.02.2020

Lămuriri privind Biblioteca

  ,,Domnul Director al școlii, profesor Viorel Codarcea și-a umplut pagina de Facebook cu afirmații prin care acuză Consiliul Local și Primarul că nu le pasă de copiii brebenilor.

  Marea supărare a dumnealui este de fapt că soția dânsului va trebui să-si desfășoare activitatea pentru norma întreagă într-o altă locație și nu în cea a școlii!

  Ce nu spune dânsul? Ca Biblioteca Comunala (aparține Comunei, fiind în subordinea Consiliului Local) și ESTE DIFERITĂ de Biblioteca Școlară (care este subordonată școlii), fiecare are fondul său de carte, baza sa materială, publicul său.

  COPIII ÎȘI VOR DESFĂȘURA ACTIVITĂȚILE ÎN BIBLIOTECA ȘCOLARĂ, ADICĂ ÎN CENTRU!!! Că Biblioteca Școlii este destinată DOAR COPIILOR, Biblioteca Comunei aparține TUTUROR locuitorilor!

  Că între cele două biblioteci NU EXISTĂ NICI UN NUMITOR COMUN, cu excepția soției domnului director!

  Că doamna Livia Codarcea este angajată cu normă întreagă la Primărie, deservind biblioteca comunală iar la școală are jumătate de normă!

  Că poate citi ”orice vecine pensionare de la Tănăsică”, așa cum plastic se exprima o admiratoare de-a domnului profesor, în biblioteca din comună și nu în cea din școală, care este doar a copiilor!

  Că noul spațiu destinat bibliotecii din comună este în curs de amenajare și igienizare, nefiind vorba de mucegai sau alte condiții improprii de funcționare!

  Nu facem aprecieri asupra pregătirii domnului profesor și asupra cunoașterii legii de către dânsul, așa cum face dânsul public, însă putem spune că se încearcă o manipulare grosolană a locuitorilor, denaturându-se în mod voit situația reală!"

Sursa: Primaria Brebu, postare neasumata Facebook 16.01.2020

(Sarpele hranit la san, plimbat prin Europa a muscat si a deranjat...foc de voie!)

Dreptul la replica- Dl.Primar Dr.Ing Col.(r- M.Ap.N & M.A.I) Ungureanu Adrian -2017

  Puteti gasi aceasta scrisoare deschisa adresata brebenilor in anul 2017 pe website-ul primariei Brebu sau cautand pe internet date(fisier PDF) despre dl.Primar.Eu asa am gasit ceea ce va prezint mai jos. Nefiind ,,semnata si parafata" nu e cine stie ce de capul ei, dar este totusi asumata public.

O scrisoare citita atent arata multe...

Ca de exemplu atacuri la adresa unor cetateni ai comunei care ,,si-au permis" sa comenteze si sa-si exprime parerea in fata camerelor de luat vederi ale presei.

  Au fost catalogati drept ,,persoane cu grave probleme medicale"!!! Din nou acelasi mod razbunator si cu atacuri murdare la persoana tipic dl-ui primar atunci cand intra in dezacord cu cineva...

  Din cate stim cu totii actul medical si relatia medic-pacient este confidentiala in Romania, deci Dl.Dr.Ing.Col.(r) M.Ap.N & M.A.I nu ar fi trebuit sa afirme asa ceva in scris.

  Si betivani si babe fara dinti daca erau, aveau dreptul sa isi exprime parerea.Asa cum isi exprima si dreptul de a vota.

  Asa ar fi intr-un stat de drept?!? Nu?

  Se verifică titlul de ,,Doctor" în această specialitate: inginerie electrică! Chiar a fost obținut pe bune! O fi având liste de pacienți? Că m-aș înscrie. Nu de alta, dar în dreptul la replică publicat alaturat, atunci când toată presa sărise pe dânsul, a menționat că tendențios (ahh ce-i place cuvântul acesta!) presa a intervievat pe stradă oameni cu grave probleme de sănătate mintală!

  Le știe, domnule!!! Dar de unde? Ups...scuze dacă v-am jignit inteligența!

©2018- 2022 Horia Florin Dragan