Expertiza tehnica rezistenta mecanica si stabilitate- sala de sport a scolii ,,Matei Basarab"


Prima victorie!

  Intr-o postare pe site-ul primariei, cu iz electoral ( Realizari: Brebu ieri- Brebu azi) se face referire si la acest aspect al salii de sport ,,Prof. Neculai Dragan"- Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu, corpul A.

  In continuare oficialii refuza sa recunoasca sub aceasta titulatura sala de sport in ciuda tuturor marturiilor si dovezilor existente, negate printr-un comunicat al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" emis de catre acelasi director care in anul 2008 a inscriptionat-o si a inaugurat bustul profesorului Dragan, pe care l-a distrus in vara anului 2018!!!

  Nu este publicata nicio H.C.L al Primariei Brebu la data postarii acestui articol pe site. Deocamdata nu sunt furnizate informatii exacte: cine a efectuat expertiza tehnica a cladirii salii de sport construite ca si corpul A in anul 1975; care este rezultatul acestei expertize.    Nici site-ul scolii nu furnizeaza nicio informatie in acest sens. Nu putem decat banui ca se va alege intre decizia de demolare si construire a unei noi sali de sport(???) sau cea de reabilitare, la fel cum a fost reabilitata si cladirea scolii, corpul A, construita anterior salii de sport, dar in acelasi an 1975 sau poate ambele, cine poate stii?!

  Orice se va hotari este clar ca niste ,,banuti" vor merge acolo unde trebuie dupa multi ani de asteptare! Poate ca brebenii nemultumiti (un numar mic in aprecierea Primariei in anul 2020 intr-o postare pe Facebook, de fapt 252 de persoane care au avut curajul sa isi exprime public opinia!!!) nu ar fi trebuit sa stea cu mainile in san, ci ar fi trebuit sa procedeze ca si cazul Monumentului ridicat din banii proprii si cu munca locuitorilor la initiativa familiei Fodac in anii " 20! Daca 5 000 de brebeni ar fi donat scolii anual cate 10 lei aceasta ar fi avut 50 000 la dispozitie pentru intretinerea salii de sport!!! Sa ne gandim numai la chituirea si vopsirea anuala a dusumelei, curatenia vestiarelor si dusurilor, etc.

  Important este faptul ca in urma reactiilor dumneavoastra pe retelele de socializare incepand cu septembrie 2018 si continuand cu articolele publicate pe acest website, dar mai ales cu petitia adresata Primului Ministru al Romaniei (semnata pana la final de catre 252 de persoane- nu am acordat un timp lung, se poate ca multi sa nu fi stiut de actiune) din 06.06.2019 am realizat o actiune civica cu finalitate pozitiva!!!

  Va fi o sala de sport functionala si moderna pana la urma!!! Nu au putut sa ne mai ignore! Multi au realizat ca nimeni nu a facut nimic practic. Si asta deranjeaza...

  Ce se va intampla cu vechea sala de sport vom vedea. De ce nu s-ar reabilita? Amintiti-va de sectia ,,Sportul Pentru Toti" din cadrul Asociatiei Sportive ,,Cheile Doftanei" infiintata de profesorul Dragan si in cadrul careia brebenii puteau desfasura activitati sportive contra cost, pe baza de cotizatie lunara, legitimatie, bani care intrau in bugetul scolii!

  Va multumesc!

Hotararea Consiliului Local al comunei Brebu din 25.02.2020

 

Puteti citi hotararea aici, pe website- ul Primariei Brebu.

Elevii ar trebui sa se deplaseze din locatia de pe strada Inv. Ioan Gratie Nr.5 la noua sala de sport situata pe strada Stadionului Nr. 3!!! Posibil cu microbuzul scolar...sau in alergare usoara- prima optiune de incepere a unui antrenament fizic in general. Problema este cine duce catalogul scolar??? Oricum pentru cei care au scutiri de sport sunt destule locuri in tribuna: 180!


In urma efectuarii expertizei tehnice a cladirii salii de sport a Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu s-a hotarat construirea unei sali de sport cu 180 de locuri pentru spectatori, in alta locatie la distanta de cladirea scolii, fara a se publica raportul de expertiza si fara a se explica ce soarta va avea sala veche de sport.

  In esenta este un lucru pozitiv, cu rezerva ca experizarea cladirii vechii sali de sport, avand aceeasi data de constructie ca si corpul A al scolii nu a fost facuta publica, deci nu stim daca consolidarea nu ar fi fost o alta solutie pentru salvarea salii de sport scolare.

  De asemenea raman multe lucruri neclare: cine o va folosi (AFC Brebu, clubul de judo al d-lui Raducan, Scoala Gimnaziala, sportivii de performanta, etc), cum vor ajunge elevii sa tina orele de sport necesare a fi facute pe baza sportiva scolara si/sau in sala din incinta scolii in cladirea noii sali de sport; ce se va intampla cu terenul de minifotbal construit sub administratia Comanita, etc!

  Recunosc progresul atunci cand il vad. Faptul ca se va construi o sala de sport multifunctionala nu poate decat sa ma bucure. Atat pe mine cat si pe cei ,,cativa nemultumiti" din Brebu. Noi v-am pisat la cap din 2018 pana acum!!! Noi, ,,rebelii" din ,,cazarma" care au semnat ,, petitia mincinoasa" din 06.06.2019 si care v-au fortat sa dati un raspuns oficial la cererea Secretariatului General al Guvernului Romaniei, plus cei care si-au exprimat opinia in fata anumitor camere de luat vederi si au fost catalogati drept ,,oameni cu grave afectiuni medicale"!

Cladirea salii de sport care nu a beneficiat de ,,atentia" factorilor de raspundere locali a ajuns in cativa ani asa cum se vede !!! (Foto- dec. 2018)


Cum va arata noua sala de sport, proiect tip ce va fi realizat de Compania Națională de Investiții în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

(mult mai mare, in mod cert mult mai multi bani bagati aici decat in renovarea salii de sport din incinta Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu, scump de intretinut timp de 15 ani, dar cu potential de a face bani, poate va readuce copiii la orele de Educatie Fizica si Sport, poate se va relua traditia Festivalului Sportului si Culturii Brebu; pastrand proportiile si anul realizarii, Brebu va fi din nou printre putinele comune din tara cu o sala de sport (1975; 2021? cand?)!

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!


©2018- 2020 Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.