Expertiza tehnica rezistenta mecanica si stabilitate- sala de sport a scolii ,,Matei Basarab"


Prima victorie!

  Intr-o postare pe site-ul primariei, cu iz electoral ( Realizari: Brebu ieri- Brebu azi) se face referire si la acest aspect al salii de sport ,,Prof. Neculai Dragan"- Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu, corpul A.

  In continuare oficialii refuza sa recunoasca sub aceasta titulatura sala de sport in ciuda tuturor marturiilor si dovezilor existente, negate printr-un comunicat al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" emis de catre acelasi director care in anul 2008 a inscriptionat-o si a inaugurat bustul profesorului Dragan, pe care l-a distrus in vara anului 2018!!!

  Nu este publicata nicio H.C.L al Primariei Brebu. Deocamdata nu sunt furnizate informatii exacte: cine a efectuat expertiza tehnica a cladirii salii de sport construite ca si corpul A in anul 1975; care este rezultatul acestei expertize. Nici site-ul scolii nu furnizeaza nicio informatie in acest sens. Nu putem decat banui ca se va alege intre decizia de demolare si construire a unei noi sali de sport(???) sau cea de reabilitare, la fel cum a fost reabilitata si cladirea scolii, corpul A, construita anterior salii de sport, dar in acelasi an 1975!

  Orice se va hotari este clar ca niste ,,banuti" vor merge acolo unde trebuie!

  Important este faptul ca in urma reactiilor dumneavoastra pe retelele de socializare incepand cu septembrie 2018 si continuand cu articolele publicate pe acest website, dar mai ales cu petitia adresata Primului Ministru al Romaniei (semnata pana la final de catre 252 de persoane) din 06.06.2019 au avut efect!!!

  Va fi o sala de sport functionala si moderna pana la urma!!!

  Va multumesc!

Hotararea Consiliului Local al comunei Brebu din 25.02.2020

 

Puteti citi hotararea aici, pe website- ul Primariei Brebu.

Elevii ar trebui sa se deplaseze din locatia de pe strada Inv. Ioan Gratie Nr.5 la noua sala de sport situata pe strada Stadionului, Nr. 1 !!! Posibil cu microbuzul scolar...sau in alergare usoara- prima optiune de incepere a unui antrenament in general.


In urma efectuarii expertizei tehnice a cladirii salii de sport a Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu s-a hotarat construirea unei sali de sport cu 180 de locuri pentru spectatori, in alta locatie la distanta de cladirea scolii, fara a se publica raportul de expertiza si fara a se explica ce soarta va avea sala veche de sport.

  In esenta este un lucru pozitiv, cu rezerva ca experizarea cladirii vechii sali de sport, avand aceeasi data de constructie ca si corpul A al scolii nu a fost facuta publica, deci nu stim daca consolidarea nu ar fi fost o alta solutie pentru salvarea salii de sport scolare.

  De asemenea raman multe lucruri neclare: cine o va folosi (AFC Brebu, clubul de judo al d-lui Raducan, Scoala Gimnaziala, sportivii de performanta, etc), cum vor ajunge elevii sa tina orele de sport necesare a fi facute pe baza sportiva scolara si/sau in sala din incinta scolii in cladirea noi sali de sport; ce se va intampla cu terenul de minifotbal construit sub administratia Comanita, etc!

Cladirea salii de sport care nu a beneficiat de ,,atentia" factorilor de raspundere locali a ajuns in cativa ani asa cum se vede !!! (Foto- dec. 2018)


© 2020, Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.