Brebu- Prahova- Romania- E.U


 De ce pe acest website sunt articole despre sportivi brebeni?

  De ce pe acest website sunt articole despre sportivi brebeni???

  Pentru că Neculai Drăgan a fost primul sportiv de podium național din comuna Brebu- Prahova (deschizător de drumuri...), a activat la Clubul Central al Armatei- actualmente C.S.A Steaua București- tot primul din Brebu, a creat și condus (1969-1972; 1992-1998) Centrul Atletic Nr.1 Brebu de unde mulți copii au continuat sportul de performanță la Liceul cu profil sportiv Câmpulung Muscel Arges și de acolo au continuat să câștige medalii și să ajungă chiar la cluburi mari precum Rapid București (cazul doamnei Elvira Bucșe Ilioiu!).

  Pentru ca Neculai Dragan a organizat in anul 1996 prima intalnire a ,,Fiilor satului", prilej de constituire a Fundatiei Pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" Brebu al carei secretar a fost ales.

  Pentru că Neculai Drăgan, împreună cu mulți dintre dumneavoastră a construit și utilat o bază sportivă și o sală de sport școlare ce au putut fi folosite până recent, din anul 1975!!!

  Modernizările și întreținerea sălii de sport au fost realizate datorită D-nei Prof. Mirela Dumitrache care a preluat ștafeta ,,luptei" cu direcțiunea dupa pensionarea tatei si pana in ultima zi de activitate a dansei. A pierdut si sala a ajuns o ruina...Cunoscătorii știu despre ce e vorba!

  Pentru că prezintă informații de interes public local, preluate din presa judeteana, nationala sau postari in reteaua Facebook, despre sportivi originari din Brebu- Prahova.

  Pentru ca ,,numele" brebene conteaza. Cladirile dispar odata cu timpul, dar ,,renumele adus la modul nepalpabil" ramane in constiinta colectiva peste ani si ani!!!


Fotografii din arhiva Centrului Atletic Nr.1 Brebu

(1968-1972; 1992- 1998)

Fotografie statuie din anul 2008

Copiii din fotografii au avut o sansa...

Parinti ce ati devenit, copiii dumneavoastra au aceleasi sanse acum?

In Brebu?


©2018- 2020 Horia Florin Dragan. Toate drepturile rezervate.