Federatia Romana Sportul Pentru Toti

F.R.S.P.T pe vremea...Spoti !

F.R.S.P.T pe vremea...Spoti !

  Un CV gen pliant realizat in anul 2006,cu putin inainte de decesul lui ,,Nea Nicu Dragan" de catre Federatia Romana Sportul Pentru Toti in care puteti citi un mic rezumat despre cine a fost si ce a facut de-a lungul anilor pentru sport in comuna Brebu profesorul de sport si antrenorul de atletism Neculai Dragan (12.02.1938-16.08.2006).

  Noi, familia, multumim frumos autoarei, Federatiei, precum si Fundatiei pentru Cultura Sport Turism ,,Matei Basarab" si Consiliului Comunal in frunte cu primarul comunei din acea perioada!

  Pentru toti a contat enorm, in aceea perioada in care fostul sportiv si luptator pentru promovarea sportului printre cei de toate varstele isi ducea ultima lupta a vietii...

F.R.S.P.T pe vremea Spoti si a... paradei celor mai frumosi cai si atelaje (Brebu Prahova)!

F.R.S.P.T pe vremea Spoti si a... paradei celor mai frumosi cai si atelaje (Brebu Prahova)!

Opinii si comentarii facute de brebeni in grupurile locale ale retelei Facebook

(prezente inca in anul 2019 in grupurile ,,Comuna Brebu", ,,Anunturi Brebu" si ,,BREBU🌟MEREU APROAPE")

Opinii si comentarii facute de brebeni in reteaua Facebook- partea I

  Opiniile si comentariile publicate pe paginile de Facebook ,,BREBU🌟MEREU APROAPE" si ,,Anunturi Brebu" sunt prea numeroase spre a fi reproduse(peste 100 Like-uri -la un moment dat- si comentarii impotriva distrugerii statuii si a scoaterii din circuitul scolar a Salii de Sport , fosta, ,,Prof. Neculai Dragan"- din 2008).

  "Domnul Dragan a fost un profesor de sport de exceptie, ma bucur ca am facut parte din generatia " Mai copilas dragalas , ce ti-am spus eu tie!", cum obisnuia de fapt sa ne certe..."

  " Ooo ,touche ! Cine este mă, Drăgan asta ?Așa am uitat, este omul care a susținut și a menținut sportul in Brebu!Care s-a luptat și a crescut campioni ! "

  "Cândva această sală de sport era mândria comunei....păcat că nu s-a reușit nici macar întreținerea ei... Cât despre memoria oamenilor...este selectivă și de cele mai multe ori oamenii care chiar au încercat să facă ceva bun sunt uitați primii..."

11 septembrie 2020- aceeasi situatie! Pardon, in locul geamurilor sparte a aparut celofanul...

11 septembrie 2020- aceeasi situatie! Pardon, in locul geamurilor sparte a aparut celofanul...

Opinii si comentarii facute de brebeni in reteaua Facebook- partea a II- a

  "Nu vreau sa aduc in discutie felul dezolant si inacceptabil in care arata sala de sport,probabil sunt chestii legate de administratia locala, Ministerul Invățământului. Nu cunosc. Dar imi pare de neconceput cum este tratată memoria domnului profesor Drăgan, o figură emblematică pt comuna noastră! Atât merită?? Majoritatea am fost contemporani cu dansul. Stim foarte bine ce a făcut pentru comuna. De la performanțele sportive cu elevii la primul Festival al sportului si culturii de care imi aduc aminte cu placere! Păcat, asta e respectul pt valori! Din pacate puține si nici de alea nu ne pasă..."

  ,,Păcat!!! Era frumos înainte,daca și statuia a fost aruncată asta spune tot!!"

  ,,E ca și cum ai vandaliza o cruce d'aia de la colț de stradă ! Cine a făcut asta sper sa aibă câteva mustrări de conștiință !"

Pliantul

Pagina 1

Pagina 1

Paginile 2-3

Paginile 2-3

Pagina 4

Pagina 4

,,Rezonante"- IN MEMORIAM Profesor Neculai Dragan Nr.11

(un articol vechi de dupa anul 2006)

Fotografia este din perioada 1984-1988...

Fotografia este din perioada 1984-1988...

Ce sustineau cadrele didactice in anul 2008

,,Daca este adevarat ca ,,omul sfinteste locul” atunci domnul Dragan este exemplul potrivit pentru a ilustra acest proverb. Brebu si oamenii sai se pot mandri cu acest OM. Noi, cadrele didactice ale scolii ne mandrim ca in mijlocul nostru a trait un astfel de OM. Pentru mine, domnul Dragan a fost un exemplu de energie pozitiva, dinamism, iubire pentru profesie, incredere majora intr-un IDEAL."- profesor Ilie Irina

Ce sustinea Dl. Director Codarcea Viorel in anul 2019

  Va reamintesc ca este acelasi director care a ,,cuvantat" la inaugurarea statuii in anul 2008 si a inscriptionat sala de sport cu numele ,,Prof. Neculai Dragan" in mod public, in fata a sute de persoane! Statuia si inscriptionarea salii de sport fiind vazute de vecinii acesteia, cetateni ai comunei precum si de generatii de elevi si profesorii care au activat in cadrul scolii in cei 10 ani de ,,existenta" a statuii!!! In anul 2010 D-na profesor Mirela Dumitrache chiar a aratat cu degetul echipei de filmare sosite pentru Festivalul scolar al Sportului acest panou: Sala de sport ,,Prof. Neculai Dragan" ! Nu a avut loc in montaj...iar in curand si doamna profesor va avea probleme tinand de ,,peisaj"... Atunci cand statuia a inceput sa ,,tina umbra scolii" a fost demolata in anul 2018, la fel patind si inscriptionarea...

  ,,1- In arhiva unitatii scolare nu exista niciun document care sa ateste faptul ca Sala de Sport ar fi primit numele ,,Prof. Nicolae Dragan"- nici Hotarare a Consiliului Local trimisa spre stiinta, nici Hotarare a Consiliului de Administratie al Scolii;

  2- In arhiva unitatii scolare nu exista niciun document care sa ateste faptul ca statuia confectionata si amplasata pe spatiul public, intr-o campanie electorala din 2008, se afla amplasata legal, tinand cont de prevederile Legii 120/2006 art.2 si art. 3;"

  ,,Conducerea scolii considera ca Memoriul transmis Guvernului Romaniei este plin de neadevaruri si a fost scris intr-un mod tendentios, tinand cont de faptul ca, daca ar trebui construite si amplasate statui ale cadrelor didactice, atunci cele mai importante au fost cele care l-au indrumat pe dl. Dragan Horia si pe ceilalti copii ai comunei Brebu sa scrie si sa citeasca."

 Multumesc, dar invatatoarea mea a fost chiar mama, Director al Scolii cu clasele I- IV Brebu Megiesesc, de foarte multi ani desfiintata, invatator si absolventa a Universitatii Bucuresti- Facultatea de Limba si Literatura Romana cu Diploma de Licenta in FILOLOGIE specializarea ROMANA- FRANCEZA , obtinand la examenul de diploma media 9 !!!

  Eu am fost numai unul dintre elevii mamei in cei 39 de ani de activitate in slujba comunitatii!!! Si ma mandresc cu asta, chiar daca eram primul ,,chelfanit" la o adica, indiferent daca eram vinovat sau nu...Asta m-a ajutat sa invat sa scriu, citesc, si socotesc corect. Inca de mic copil! Apoi am avut parte in gimnaziu de profesori de exceptie!

  Imi pare rau ca nu v-am prins profesor de muzica. Poate m-ati fi invatat sa cant la vioara si as fi ajuns dirijor, de exemplu, asa cum sunteti dumneavoastra acum! Totusi nu cred ca as dansa dupa cum cantati dumneavoastra. Nu sunt unul dintre profesorii pe care ii ,,manageriati" acum!

  N.B! In anul 2020, in urma unui control al Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, acest director al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu a fost demis!

  In data de 11.06.2020 contesta in instanta (litigiu de munca) sanctionarea pe motiv de ,,Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!" !

  Sa speram ca justitia nu va permite ,,intoarcea Lapusneanului"...suntem totusi in secolul XXI !!!

Ce sa mai intelegem? Ce au vazut,  au auzit si isi amintesc  aceste sute de oameni!

D-na Dragan cu nepotii, primarul Catalin Ionescu, regretatii invatator Ion Seuleanu si Ioan ,,Nelu

D-na Dragan cu nepotii, primarul Catalin Ionescu, regretatii invatator Ion Seuleanu si Ioan ,,Nelu" Secuiu ( fondator al Lemet, iar la final detinator a 5% din actiunile firmei omului de afaceri Alexandru Rizea), profesori, invatatori, reprezentantul D.J.P.T.S Prahova...

Cu greu am reusit sa fac aceasta fotografie. Dupa ce am le-am condus pe mama, fiica si nepotul meu nu am mai reusit sa ma apropii, erau multi oameni si in strada...

Cu greu am reusit sa fac aceasta fotografie. Dupa ce am le-am condus pe mama, fiica si nepotul meu nu am mai reusit sa ma apropii, erau multi oameni si in strada...

Mai are nevoie de comentarii aceasta fotografie??? Eu cred ca spune mult mai mult decat 1 000 de cuvinte! Chiar si dupa atata timp...

Mai are nevoie de comentarii aceasta fotografie??? Eu cred ca spune mult mai mult decat 1 000 de cuvinte! Chiar si dupa atata timp...

Toti cei din fotografiile din anul 2008 sunt ,,tendentiosi", Domnule Director?

Eu inteleg ca tot auzind circuland acest cuvant promovat de o anume persoana publica v-ati molipsit, dar nici chiar asa!

Nu credeti ca jigniti in inteligenta o multime de oameni?

Ca sa fiu mai exact, cel putin pe cei 252 de semnatari ai memoriului care cerea ajutorul guvernului?

Faptul ca ati fost demis nu ne ,,incalzeste" cu nimic, eu cel putin ca si in 2019 doresc aceleasi lucruri: o sala de sport renovata si o statuie refacuta pe acelasi amplasament unde a fost timp de 10 ani!

Faptul ca ati deschis actiune in Instanta pentru a reveni pe post imi da sperante ca veti reusi sa faceti ce trebuie, de data asta! La cat de oarba este Justitia s- ar putea sa castigati litigiul de munca!!!

Uite ca pana una alta director este o doamna profesor in anul 2021.

Cum? Adica de nu mai sunteti...NIMIC MIC!

Pentru ce lupta Domnul ex-Director Codarcea Viorel incepand cu 11 iunie 2020 ?

Nu mai este bun I.S.J- ul ...

 Uite cine vorbeste!

,,Conducerea scolii considera ca Memoriul transmis Guvernului Romaniei este plin de neadevaruri si a fost scris intr-un mod tendentios, tinand cont de faptul ca, daca ar trebui construite si amplasate statui ale cadrelor didactice, atunci cele mai importante au fost cele care l-au indrumat pe dl. Dragan Horia si pe ceilalti copii ai comunei Brebu sa scrie si sa citeasca."

Uite cine cu cine vorbeşte!

Nota de Constatare Nr. 3781/25.10.2021 a Camerei de Conturi Prahova

  Auditul s-a efectuat la Primaria Brebu si Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" in perioada 04.10-28.10.2021, nu a fost contestat in termen de 15 zile, a fost insusit sub forma de H.C.L Nr. 61/15.12.2021 si facut public in Monitorul Oficial Local.

Aici puteti consulta neregulile gasite la Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" in timpul mandatului ex- directorului pe anul 2020. Pag. 29- Pag. 32 (Legile si Actele normative; detaliile le gasiti in CELE 38 DE PAGINI!).

©2018- 2022 Horia Florin Dragan